Vremenska prognoza

petak, 10 januar 2020 11:41

Doček pravoslavne Nove godine uz grupu Galija

U noći između 13. i 14. januara dočekuje se pravoslavna Nova godina po Julijanskom kalendaru.

Doček pravoslavne Nove godine uz grupu Galija

Izvjesno je da će proslava biti organizovana po ugostiteljskim objektima, ali i na gradskim trgovima. Tako će i ove godine biti u gradu na Savi. U organizaciji Turističke organizacije, Gradske uprave i Kulturnog centra u ambijentu Zimskog grada biće organizovan doček pravoslavne Nove godine uz koncret grupe Galija i druge sadržaje.

„Program počinje u 20:30 časova uz didžej Mladen će otvoriti, zatim će Galija nastupiti u 22:30 časova. Prisutni će moći da se posluže našim specijalitetima uz kuvano vino i rakiju“ kaže Miloš Vujinić, v.d. direktora Turističke organizacije Gradiška.

Pored koncert grupe Galija čime se i završava program Gradiške zime posljednjih mjeseca dana u ovom gradu organizovane su razne manifestacije koje su privukle pažnju građana.

„Najviše pažnju privukao je koncret grupe Amadeus ali i druge su bile posjećene“ rekao je Miloš Vujinić, v.d. direktora Turističke organizacije Gradiška.

Po Julijanskom kalendaru Novu godinu osim u Republici Srpskoj dočekaće građani Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rusije i drugih država.

Prvog dana Nove godine pravoslavni vjernici obilježavaju i Mali Božić, te krsnu slavu Svetog Vasilija.

Da napomenemo da je u Republici Srpskoj 14. januar neradni dan, tako da neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru

Info+ kablovski kanal