Vremenska prognoza

ponedeljak, 21 januar 2019 15:33

Drugom polugodište počelo bez problema

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Gradišci zvanično je završen i danas je 21. januara nastavljena je školska 2018/2019. godina.

Drugom polugodište počelo bez problema

Drugo polugodište u svim obrazovnim ustanovama počelo je bez problema.
„Nastava je počela po planu i programu. Sve je spremno, počeli smo da radimo aktivnosti koje su uobičajene, od školskih takmičenja, aktivnosti osposobljavanja za CNC operatera“ kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.
„Nastava je počela na vrijeme. Slijedi nam proljeće kada će biti mnogo aktivnosti, počinju takmičenja. Mi smo domaćini regionalnog takmičenja iz matematike i najvjerovatnije malih olimpijskih igara za učenike regije srednjih škola“ rekla je Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.
Raznovrsnih aktivnosti biće i u osnovnim školama na području opštine Gradiška, a kako bi nastava počela na vrijeme obavljene su sve adekvatne pripreme.
Na početku drugog polugodište obilježava se školska slava Sveti Sava,a đaci se pripremaju i za učešće na Svetosavskoj akademiji koja će biti održana u Gradišci. U toku februara počinju i opštinska takmičenja.

 “U aprilu će biti eksterne provjere prostignuća učenika. Ove godine je novina da će biti provjera učenika sedmog razreda iz predmeta informatika” rekla je Rajna Soldat, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola opštine Gradiška.
Prema školskom planu i programu drugo polugodište za srednjoškolce trajaće do 14. juna, a za maturante negdje do 17. maja. Osnovci bi  školsku 2018/19. trebali završiti do 20. juna, s tim da će maturanti na raspust otići dvije sedmice ranije.

Info+ kablovski kanal