Vremenska prognoza

utorak, 23 jun 2015 14:03

Fondacija ’’Solidarnost’’ pomaže borcima

Fondacija ’’Solidarnost’’ Boračke organizacije opštine Gradiška objavila je prijedlog liste odobrenih pomoći po programu ’’Borci borcima u 2015’’.

Fondacija ’’Solidarnost’’ pomaže borcima

Komisija je izvršila uvid u sve podnesne prijave, te je na osnovu novousvojenog pravilnika izvršila dodjelu određenih vidova pomoći za 80 korisnika. “Po prvom spisku imamo praznih mjesta po svim stavkama, iako je bilo dovoljno rpijava. Međutim komisija je razmatrala da su ti isti ljudi ranije dobijali pomoć, pa je sad uvrstila one koje su iz udaljenijih mjesta” kaže Milovan Gagić, predsjednik Predsjedništva BO Gradiška i rukovodilac Fondacije “Solidarnost”.

Ove godine program “Borci borcima 2015” za određenu pomoć obuhvatio je boračku kategoriju, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca. “Odobrena je pomoć za eksurziju srednjoškolaca za 20 učenika, pomoć za kupovinu udžbenika za 35 osnovaca i 35 srednjoškolaca, te za stipendiranje 10 srednjoškolaca. Programom je predviđena pomoć boračkim kategorijama za kupovinu ogrevnog drveta i to po 200 KM za 40 korisnika, banjsko liječenje za 10 korisnika, kao i jednokratna novčana pomoć” rekao je Gagić.

Prijelog liste odobrenih pomoći po programu “Borci borcima” koja je objavljena  22. juna nalazi se na oglasnoj tabli Boračke organizacije u prostorijama Crvene zgrade u Gradišci. Podnosioci prijava koji nisu zadovoljni mogu uložiti žalbu Upravnom odboru Fondacije u roku osam dana od dana objavljivanja liste u prostorijama ove organizacije.

Fondacija “Solidarnost” koja se ranije zvala “Srpskih ratnih veterana” djeluje u okviru Boračke organizacije opštine Gradiška već nekoliko godina i bavi se pomaganjem boračke populacije.

Info+ kablovski kanal