Vremenska prognoza

petak, 12 jun 2020 14:48

Gimnazija putem projekta obezbijedila lego robota

Gradiška Gimnazija je uspješno realizovala projekat pod nazivom „Primjena programiranja u robotici“ za koji je aplicirala kod Omladinske banke Gradiška i za potrebe nastave obezbijedila lego robota.

Gimnazija putem projekta obezbijedila lego robota

„Omladinska banka je održala prezentacije u svim srednjim školama, Gimnazija je aplicirala, i zasluženo je obezbijedila robota koji će u nastavi koristiti generacije učenika“, ističe Branko Straživuk, koordinator Omladinske banke.

Lego robot je izazvao veliko oduševljenje među učenicima Gimnazije. Rad sa robotom omogućiće im da na veoma prihvatljiv način teorijsko gradivo primijene u praksi.

„Robot izvršava zadatke koje mi zamislimo i postavimo, nadamo se da ćemo naučiti što više“, ističu učenici.

„Nema djeteta koje ne voli igru sa lego kockama, tako da će učenici kroz igru, ustvari, moći naučiti osnove programiranja i njegovu primjenu“, kaže Danijela Kozić, profesor matematike i informatike u Gimnaziji.

Snežana Kočić, direktor Gimnazije naglašava da će nabavka lego robota dodatno osavremeniti nastavu u ovoj ustanovi, koja i naredne školske godine, pored Opšteg i Društveno-jezičkog smjera, upisuje i jedno odjeljenje učenika Računarsko-informatičkog smjera.

Za projekte neformalnih grupa Omladinska banka je utrošila raspoloživi godišnji iznos od 7 500 KM. Na raspolaganju je još iznos od 2 000 KM za projekte mikrobiznisa.

Već od proljeća iduće godine Omladinska banka raspisaće novi poziv za neformalne grupe. Ističu da je moguće obezbijediti i veći iznos sredstava, čime bi se moglo realizovati i više projekata na području grada Gradiška.

Info+ kablovski kanal