Vremenska prognoza

utorak, 04 novembar 2014 15:31

Gradiška dobila zlatnu plaketu za rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja

Zbog čestih preventivnih akcija koje se provode na području opštine Gradiška u saradnji sa Auto-moto savezom RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Policijskom stanicom unapređena je bezbjednost saobraćaja. To su prepoznali i u republičkoj Agenciji za bezbjednost saobraćaja, te je opštini Gradiška i Savjetu za bezbjednost saobraćaja dodijeljena zlatna plaketa.

Gradiška dobila zlatnu plaketu za rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja

„Gradiška je opština sa mnogo problema u saobraćaju. Granični prelaz je u centru grada, to nas je i natjeralo da zajedničkim snagama radimo na prevenciji bezbjednosti saobraćaja. Ni ove plakete nebi bilo da nismo uključili Auto moto savez, Policijsku stanicu za bezbjednost saobraćaja, Odjeljenje za urbanizam stambene komunalne poslove  i dio budžeta opštine Gradiška, tako da smo uspjeli nešto i napraviti“ kaže Željko Bilbija, predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Gradiška.

Sekretar Auto-moto društva Gradiška, Radovan Šljivić, rekao je da Auto-moto savez RS tokom godine provodi oko 30 preventivnih akcija, kojima su obuhvaćeni svi učesnici u saobraćaju i sve kategorije vozila.

Sa predstavnicima gradiškog  Savjeta sastao se načelnik opštine Gradiška, te im je tom prilikom čestitao na dobijenom priznanju. On je rekao da su svi uložili dosta napora i da su nakon srebrne plakete koja je dodijeljena 2012. godine u saobraćaju učinjeni brojni pomaci. Nedavno se počelo sa izgradnjom obilaznice na relaciji Brestovčina Čatrnja Carinski terminal koja bi trebala riješiti probleme Graničnog prelaza.

U svakom slučaju ova nagrada za predstavnike Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Gradiška značajano priznanje,ali obaveza i podstrek za dalje aktivnosti.

Info+ kablovski kanal