Vremenska prognoza

četvrtak, 14 mart 2019 14:36

Gradiški gimnazijalci nižu uspjeh za uspjehom

Gradiški gimnazijalci su veliki ponos ove škole jer ne prestaju da nižu uspjehe na različitim poljima, i to na opštinskim, regionalni, republičkim, ali i međunarodnim takmičenjima.

Gradiški gimnazijalci nižu uspjeh za uspjehom

Posljednje takmičenje, na kojem su briljirali ovi učenici, bilo je Regionalno takmičenje iz fizike, održano u Prnjavoru, na kojem su osvojili čak tri prva mjesta. Sljedeće je republičko, za koje imaju velika očekivanja.

„Sve će to zavisiti od priprema i nekih sitnih pojedinosti. Sa nama radi profesorica Nedeljka Marijanović. Iako su ovo teški predmeti, potreban je trud i rad pa rezultati neće izostati“, rekao je Mladen Čergić.

„Osvojio sam drugo mjesto, uprkos jakoj konkurenciji i teškim zadacima, ali pripremao sam se od samog početka. Matematika i fizika su mi bili omiljeni predmeti i u osnovnoj školi, te sam išao na brojna takmičenja“, izjavio je Danilo Stojnić.

Četvrtu godinu za redom, učenici Gimnazije učestvuju na Međunarodnom debatnom takmičenju u Ljutomeru, u Sloveniji. Debate su tematske i odvijaju se na engleskom jeziku, što predstavlja dodatni izazov.

„Dešavalo nam se nekoliko puta da zastanemo i da razmislimo kako se šta kaže na engleskom. Ali evo, već četvrta je godina kako učestvujemo, i sada pričamo bez problema. To je veliki napredak. Debatovali smo o feminizmu, Bijonse i crnačkim liberalnim grupama koje koriste nasilje, kao i o Bogu. Bilo je ukupno šest debata, u okviru tri dana“, objasnio je Miloš Marijanović.

Direktor škole, Vesna Krunić, pohvalila je učenike, njihov trud, rad i zalaganje, istakavši da škola uvijek stoji iza darovitih đaka: „Svaki učenik koji ide u Gimnaziju ima svoje redovne predmete, sekcije, dodatnu i dopunsku nastavu. Na svim tim časovima se radi kako bi oni postigli što veći nivo znanja. Kada je u pitanju takmičenje, škola organizuje prevoz.“

Krunićeva navodi da su uspjesi učenika dokaz da Gimnazija nudi najšire obrazovanje, kao i stručnu pomoć za one koji to žele, kako bi što više iskazali svoje talente i afinitete.

Info+ kablovski kanal