Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 novembar 2019 14:17

Gradonačelnik Adžić obišao gradilišta u Brestovčini i Kruškiku

Dinamikom izvođenja građevinskih radova na višenamjenskom objektu u Kruškiku i izgradnjom vrtića u Brestovčini zadovoljan je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Gradonačelnik Adžić obišao gradilišta u Brestovčini i Kruškiku

On je obilazeći ove radove rekao da će objekat u Kruškiku služiti za rad Savjeta Mjesne zajednice i potrebe mještana. Radi se o objektu površine od 200 kvadratnih metara  u čiju izgradnju će do pokrivanja biti uloženo oko 120 000 KM.

„Dogovoreno je da će do kraja građevinske sezone objekat biti pokriven,a na proljeće ćemo krenuti sa opremanjem. Ovde su sredstva koja su realizovana od zapuštenog društvenog doma Čatrnja i Kruškik koji smo prodali jednoj firmi“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

„Zadovoljan sam da smo uspjeli ovo sve uraditi i da ovo završimo u ugovorenom roku od 60 kalendarskih dana,a možda i prije“ kaže Dane Gajević, vlasnik firme ''Gradid inžinjering'' Gradiška.

Radovima na nedavno početoj izgradnji vrtića u Brestovčini zadovoljan je gradonačelnik Adžić  koji je rekao da će u ovom objektu moći boraviti 150 djece.

„U roku od par dana je formirano gradilište, mogu da pohvalim izvođače radova. Rok za završetak je 360 dana,a vrijednost ugovora je 1 800 000 KM bez vanjskog uređenja“ kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

„Iduće sedmice vjerovatno počinjemo sa betoniranjem i šalovanjem temelja, a do kraja sezone planiramo uraditi temelje i nadamo se da ćemo početi sa zidanjem i da ćemo uraditi ploču do kraja godine“  rekao je Rade Marković, vlasnik firme „Marković Invest-RM“ Laktaši.

Novi objekat vrtića u Brestovčini mnogo će olakšatit rad JPU „Lepa Radić“ u Gradišci čime će biti rasterećena dva centralna gradska vrtića.

„Mi imamo oko 120 djece na čekanju i ovaj vrtić će nam mnogo značiti“ rekla je Suzana Ivaštanin, direktor JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Osim vrtića, u Brestovčini će biti izgrađene i prostorije za potrebe rada Mjesne zajednice, jedne od najvećih na području Gradiške.

Adžić je ovom prilikom dodao da je do sada na nivou lokalne urpave u infrastrukturne radove uloženo oko 12 miliona KM, te da će se i dalje raditi na izgradnji u mnogima mjesnim zajednicama.

Info+ kablovski kanal