Vremenska prognoza

četvrtak, 12 novembar 2020 19:32

Gradonačelnik Adžić obišao gradski trg i park sa fontanom

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić obišao je nedavno uređen prostor glavnog gradskog trga i park sa fontanom u mjesnoj zajednici Senjak.

Gradonačelnik Adžić obišao gradski trg i park sa fontanom

On je rekao da je ovaj trg ustvari privremeno prelazno rješenje dok se zgrada suda ne premjesti, te da će se tada pristupiti potpunom uređenju trga na kojem neće biti parking prostor.

„Cilj je bio da građani imaju mali gradski trg gdje će moći da se okupe i gdje će moći da se održavaju manifestacije na otvorenom. Ostalo je još da se u naredna dva dana uredi saobraćajnica prema osnovnoj muzičkoj školi i Kulturnom centru. Što se tiče fontane ovaj kompleks uklapa se u ambijent obližnjeg hrasta starog više od 200 godina. Izgrađena fontana od panja starog hrasta plod je saradnje Gradske uprave, Turističke organizacije, Zavičajnog muzeja i gradiškog „Vodovoda“, uz podršku društveno odgovornih kompanija kao što je „Binis“ iz Banjaluke, koja je donirala betonsku galanteriju za staze u ovom parku“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Uređeni park sa fontanom na Senjaku obišli su i predstavnici kompanije „Binis“ iz Banja Luke.

„Zbog dugogodišnje saradnje sa Gradskom upravom Gradiška i gradiškim „Vodovodom“ odlučili smo da doniramo betonske ploče za uređenje parka, te da na taj način podržavamo ovakve projekte” kaže Dragana Milaković, iz kompanije „Binis“ Banja Luka.

Jedan od inicijator da Senjak dobiju ovakvu fontanu je Tomislav Kovačević koji kaže da su na zadovoljstvo mnogih ovu ideju uspjeli veoma brzo realizovati, te da je na centralni dio fontane postavljen „obrnuti panj“ drveta crnog hrasta koje je odležalo u vodi stotinama ili hiljadama godina, na koji način je i dobio trenutni izgled.

Osim parka na području Gradiške, u užem gradskom jezgru, ovih dana radilo se i na uređivanju parking prostora.

Info+ kablovski kanal