Vremenska prognoza

utorak, 23 jun 2020 13:32

Gradonačelnik zahvalio učiteljima za doprinos u provođenju nastave na daljinu

Vanredne okolnosti koje je uzrokovala pojava virusa korona iznenadile su društvo u cjelini, a posebni izazovi stajali su pred prosvjetnim radnicima.

Gradonačelnik zahvalio učiteljima za doprinos u provođenju nastave na daljinu

Bilo je potrebno za kratko vrijeme organizovati nastavu na daljinu, koja se putem televizijskog prenosa, od 17. marta, odvijala za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Srpskoj.

„Zajedničkim snagama pokazali smo da smo iznad svega i da je obrazovanje naše djece na prvom mjestu“, ističe Slađana Šinik, profesor razredne nastave. „Nije nam bilo naporno, jer kad imate volju i potrebu da nešto uradite, onda se istinski trudite da to činite što bolje“, dodaje Mirjana Brkić, takođe učiteljica u OŠ „Danilo Borković“.

Prosvjetnim radnicima iz Gradiške, koji su učestvovali u pripremi i prezentaciji nastave na daljinu putem javnog servisa RS, Gradska uprava Gradiške se zahvalila na predanom radu. „Zahvaljujući Vladi RS, resornom Ministarstvu i prosvjetnim radnicima, nastavni proces je uspješno priveden kraju“, naglasio je gradonačelnik Zoran Adžić na prijemu za prosvjetne radnike iz gradiških škola.

Osim stipendiranja učenika, u cilju podsticanja uspjeha i želje da se iskaže poštovanje za uloženi trud, Gradska uprava je uvela praksu materijalnog nagrađivanja učenika generacije osnovnih i srednjih škola, vukovaca, ali i po određenim kategorijama i materijalne nagrade za  prosvjetne radnike, koji su svojim radom doprinijeli kvalitetnijem provođenju nastavnog procesa.

Info+ kablovski kanal