Vremenska prognoza

ponedeljak, 05 oktobar 2015 14:23

Gradska voda i u Grbavcima

U sklopu projekta vodosnadijevanja potkozarskih sela pitku vodu iz gradiškog Vodovoda dobili su i mještani mjesne zajednice Grbavci.

Gradska voda i u Grbavcima

Tim povodom je u ovom selu održan svečani skup kojem je između ostalih prisustvovao načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović. On je rekao da nakon decenijskih problema konačno ovi mještani imaju stabilno snabdijevanje gradskom vodom. „Ovo je jedan doprinos ruralnom razvoju, koji treba da obezbijedi osnovne uslove da mladi ljudi ostanu na selu i bave se poljoprivredom“ dodao je Latinović.

U Grbvcima je završena primarna i sekundarna mreža, te je u toku priljučenje domaćinstava, rekli su iz gradiškog Vodovoda. “Da bi se voda dopremila do Grbavaca potrebno je bilo izgraditi 44 kilometra primarnog voda“ kaže  Mićo Ristić, direktor KP “Vodovod” Gradiška.

Mještani Grbavaca zadovoljni su što sad i oni imaju mogućnost korištenja pitke vode iz Vodovoda i to im kako kažu mnogo znači. “Mi smo imali dugo problema sa vodom, a od sada kada imamo gradsku vodu znači da ćemo imati bolji život ovdje”rekao je Nenad Šmitran, predsjednik Savjeta MZ Grbavci.

Polovinu projekta vodosnabdijevanja potkozarskih sela finansirao je Vodovod iz vlastitih sredstava i kredita, a drugu polovinu troškova snosiće korisnici.

Info+ kablovski kanal