Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 februar 2015 14:40

Jablanica tri dana bez struje

Snijeg koji je napadao tokom proteklog vikenda stvorio je velike probleme na elektromreži u nekoliko mjesnih zajednica na području opštine Gradiška. Neka sela su i dalje bez električne energije.

Jablanica tri dana bez struje

„Uspjeli smo ogroman broj dalekovoda da vratimo pod napon, međutim u Jablanici još nema električne energije, kao ni u Mačkovcu i jednoj trafostanici u Kozincima. Imali smo problem i na Limanskom dalekovodu, onda smo sinoć morali da pustimo crpnu stanicu Liman da bude u funkciji zbog podizanja nivoa voda. Imamo problem sa četiri stubne trafostanice na prostoru Obradovca i Lipovače i mislim da ćemo to danas riješiti“ kaže Zoran Adžić, direktor RJ „Elektrodistribucija” Gradiška.

Zbog obilnih snježnih padavina građani su nekoliko časova, pa i dana bili bez električne energije. Među njima su stanovnici Jablanice koji su cijeli vikend proveli u marku. „Oni od petka nemaju struje,a u Kozincima smo juče pustili struju. U toku noći je ponovo došlo do prekida, ali je najugroženije područje Jablanice“ rekao je Adžić.

Kvarovi koje je pričinio vlažan i težak snijeg počeli su se javljati u petak popodne, te su tokom cijelog vikenda ekipe Elektrodistribucije Gradiška bile na terenu. „Morali smo obilaziti dalekovode stresti sa drveća odnosno grana snijeg da bi mogli pustiti dalekovode u funkciju“ dodao je Adžić.

Iz RJ “Elektrodistribucija” Gradiška očekuju da će do kraja dana pustiti sve trafostanice pod napon i da će svi postrošači imati redovnu isporuku električne enrgije.

Info+ kablovski kanal