Vremenska prognoza

sreda, 08 jul 2020 12:10

Još 250 paketa dodijeljeno socijalno ugroženim porodicama u Gradišci

Za porodice u stanju socijalne potrebe na području Gradiške, do kojih se došlo na osnovu evidencije Centra za socijalni rad, Boračke organizacije, Udruženja penzionera i putem savjeta mjesnih zajednica, Gradska uprava je, po drugi put, obezbijedila prehrambeno-higijenske pakete, za oko 250 porodica.

Još 250 paketa dodijeljeno socijalno ugroženim porodicama u Gradišci

Ranije su paketi dostavljeni u više od 300 domaćinstava, a ovom pomoći je obuhvaćena i romska populacija.

„Željeli smo da na osnovu stvarnih potreba, pomognemo socijalno ugroženim porodicama u ovim teškim vremenima, pogotovo licima koja žive sama“, kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške. U gradskoj organizaciji Crvenog krsta vrijedno organizuju pomoć, kako bi ona do krajnjih korisnika stigla što prije. Posljednjih mjeseci, koliko traje vanredna situacija, potrebe za ovakvom pomoći su  naročito izražene.

„Računajući i ovu pomoć, uz podršku i drugih donatora i sredstvima naše organizacije, za vrijeme ove vanredne situacije podijelili smo preko 1 700 sličnih paketa“, ističe Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Gradonačelnik Adžić naglašava da je Gradiška jedna od rijetkih lokalnih uprava koja veliki značaj daje socijalnoj zaštiti stanovništva. „Na godišnjem nivou iz gradskog Budžeta se za te namjene izdvaja oko 4 miliona KM, što su značajna sredstva, ako se ima u vidu da je godišnji gradski Budžet oko 28 miliona KM“, dodaje Adžić.

Info+ kablovski kanal