Vremenska prognoza

utorak, 20 avgust 2019 12:49

Količina komunalnog otpada raste

U prvih sedam mjeseci ove godine KP “Gradska čistoća” Gradiška odvezlo je preko 500 tona više otpada na deponiju u Banja Luku nego u istom periodu prošle godine.

Količina komunalnog otpada raste

Na to je smatra direktor preduzeća Željko Bilbija najviše uticao dobar rad inspekcija Gradske uprave i komunalne policije.

 “Nešto smo divljih deponija sanirali. Mislim da ozbiljan rad u preduzeću I saradnja sa lokalnom upravom je doprinijelo da se prikupi toliko otpada. Mi ne pokrivamo cijelu teritoriju što sw tiče odvoza” kaže Željko Bilbija, direktor KP “Gradska čistoća” Gradiška.

Bilbija dodaje da u narednom periodu uslugom odvoza smeća planiraju obuhvatiti sva domaćinstva.On kaže da u imaju oko 30 voznih jedinica, te da su prošle godine u dobroj mjeri obnovili vozni park.

Zbog visokih dnevnih temperatura,  termini odvoza komunalnog otpada na području Gradiške, od juna su izmjenjeni, te je odvoz komunalnog otpada pomjeren je na 6 časova ujutro. Bilbija ističe da u obavljanju tih poslova radnici imaju određene probleme sa građanima.

“Kamenje nije komunalni otpad I mnogo toga što stanovnici stave u vruće. Mi na sve načine to možemo zbrinuti. Ko ima probleme sa takvim otpadom može nas kontaktirati I mi ćemo im pomoći da to rješe” kaže Željko Bilbija, direktor KP “Gradska čistoća” Gradiška.

Najveći problem u ljetnom periodu predstavljaju leševi uginulih životinja u šumama. KP „Gradska čistoća“ sa svima klaonicama postiglo je dogovor da posebno jednom nedjeljno odvoze klaonički otpad. Za četrir mjeseca odvezli su 41 tonu tog  otpada posebnim vozilom i zbrinuli na deponiji u Banjaluci.

Info+ kablovski kanal