Vremenska prognoza

utorak, 09 oktobar 2018 17:28

Krajem oktobra opremanje e-učionica

U okviru projekta „Dositej“, kojeg provodi Ministarstvo prosvjete i kulture RS, tri osnovne škole na području Gradiške trebalo bi da dobiju nekoliko elektronskih učionica.

Krajem oktobra opremanje e-učionica

Laptope za učenike i nastavnike sa pratećom mrežnom opremom i softverom dobiće pet učionica u OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci, tri učionice u OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama“, te dvije učionice u školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci Rajna Soldat očekuje da će krajem ovog mjeseca moderne informacione tehnologije stići u škole.

„Biće centralni laptop na kojem će raditi nastavnik i pripremati nastavu, a djeca će onda na svojim laptopima moći učiti nove lekcije, raditi testove, itd“, rekla je Soldatova.

Projekat podrazumijeva i obuku nastavnog osoblja za rad u elektronskim učionicama.

„Odabrane su učionice, u toku je edukacija administratora, a ovih dana biće održana edukacija nastavnika. Krajem oktobra očekujemo da stigne oprema, a poslije toga će biti organizovana još jedna edukacija nastavnika za rad na novoj opremi“, istakla je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci Rajna Soldat.

Novina je da će, pored uređaja, školama biti dodjeljene i novije verzije elektronskih dnevnika, koji će biti eksperimentalno korišteni, navela je Soldatova.

 „Elektronski dnevnik je pomagalo koje je korisno za nastavnike i roditelje. U početku će to vjerovatno biti teže, ali očekujem da će elektronski dnevnik ubrzo da zaživi u svim školama“, kazala je Soldatova.

Projekat „Dositej“ ima za cilj da uvede najmoderniji način nastave u osnovne škole u Republici Srpskoj. Savremene informacione tehnologije poboljšaće kvalitet nastave, te zamjeniti učila i instrumente koji se koriste u školama.

Info+ kablovski kanal