Vremenska prognoza

četvrtak, 07 novembar 2019 14:55

Kroz debatnu sekciju učenici usavršavaju govorničke vještine i znanje engleskog

U Gradiškoj Gimnaziji postoje mnoge sekcije: literarna, recitatorska, dramska, sportske i druge... Od 2016. godine ova škola je svojim učenicima ponudila još jednu – debatnu sekciju, u okviru koje učenici mogu da vježbaju i usavrše svoje govorničke vještine, ali i, budući da se debate odvijaju na engleskom jeziku, obogate svoj vokabular.

Kroz debatnu sekciju učenici usavršavaju govorničke vještine i znanje engleskog

„Sekcija je osnovana sa ciljem promocije debate – argumentovanog raspravljanja na srpskom i engleskom jeziku. Takođe, cilj je da učenici razmjenjuju argumente, da raspravljaju o svjetskim temama, zatim da se oslobode, da pričaju na engleskom jeziku i maternjem jeziku, bez ikakvih ustručavanja, bez ograničenja“, objasnila je Mira Vučković, profesor engleskog jezika i voditelj debatne sekcije.

Profesorica Vučković je navela da se kod učenika koji duže pohađaju sekciju može primijetiti znatno poboljšanje u izražavanju, što je najveća motivacija sadašnjih polaznika.

„Mnogo volim engleski jezik i ova dodatna sekcija nam daje veliku mogućnost da saznamo mnoge stvari, koje inače ne bismo bili u mogućnosti saznati. Obrađujemo raznovrsne teme“, rekao je Tarik Kovačević, učenik prvog razreda Gimnazije Gradiška.

„Za debatnu sekciju sam se odlučila jer želim da usavršim engleski jezik, a i da se oslobodim javnog govora. Moram priznati da sam već primijetila određena poboljšanja u vezi sa tim“, rekla je Zorana Savković, učenica Gimnazije Gradiška.

Debatna sekcija gradiške Gimnazije do sada je čestvovala na regionalnim takmičenjima, te takmičenjima u Ljutomeru, u Sloveniji, i na ovim takmičenja planiraju učestvovati i u budućnosti kako bi učenici, željni znanja, stekli što veće iskustvo.

Info+ kablovski kanal