Vremenska prognoza

petak, 18 oktobar 2019 15:24

Kuća za porodicu Jokić uskoro pod krovom

Prije nekoliko mjeseci Gradska boračka organizacija Gradiška i Fondacija „Solidarnost“, u saradnji sa Gradskom upravom, pokrenule su inicijativu za izgradnju kuće višečlanoj porodici Jokić.

Kuća za porodicu Jokić uskoro pod krovom

Radovi na vanjskom dijelu kuće su pri kraju i kuća bi uskoro trebala da bude po krovom.

„Gradska uprava je izdvojila određena sredstva. Mi smo putem raznih ustanova i organizacija prikupili dio sredstava. Otprilike stavljanje kuće pod krov će koštati 13 500 KM. Gradska uprava je izdvojila 10 000 KM, mi smo prikupili oko 4000 KM“, izjavio je Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška.

Gagić navodi da je ovo nastavak aktivnosti koje se provode poslednjih pet godina, u toku kojih je sagrađeno 15 kuća porodicama kojima je to bilo najpotrebnije. U saradnji sa Gradskom upravom i dalje će se pomagati boračkim kategorijama, koje će se birati uz pomoć Centra za socijalni rad, kao što je to bio slučaj i sa ovom porodicom.

„Prije nego smo odlučili gdje ćemo uputiti sredstva konsultovali smo se sa ljudima iz Centra za socijalni rad i u nekom izboru od desetak porodica, odabrana je ova koja je zaista u stanju potrebe“, rekao je Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Nenad Jokić je borac prve kategorije Odbrambeno-otadžbinskog rata i u svega dvadesetak kvadrata živi sa preostalih osam članova porodice, među kojima je i petoro djece.

Info+ kablovski kanal