Vremenska prognoza

sreda, 06 februar 2019 13:08

LEJLA REŠIĆ: Do 24. aprila Gradiška postaje osmi grad Republike Srpske

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić, i načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, razgovarali su o procedurama i aktivnostima koje će prethoditi Prijedlogu zakona o gradu Gradiška.

LEJLA REŠIĆ: Do 24. aprila Gradiška postaje osmi grad Republike Srpske

„Dogovor je da za narednu sjednicu Vlade pripremimo Prijedlog zakona o gradu Gradiška, koji će odmah nakon toga biti upućen u parlament. Vjerujem da će se u prvom narednom zasjedanju Narodne skupštine taj prijedlog naći pred poslanicima i da nakon provedenih parlamentarnih procedura možemo očekivati da do 24. aprila Gradiška postane osmi grad u Republici Srpskoj“, navela je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS.

Načelnik Adžić je naglasio da je Gradiška spremna da postane grad i dodao da će taj status donijeti i brojne prednosti: „Gradišci će status grada puno značiti. Otvoriće nam mnoge fondove i moći ćemo da povučemo dodatna sredstva, koja će biti vrlo bitna za infrastrukturno opremanje čitavog prostora Gradiške, ali i stvaranja preduslova za privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.“

Očekuje se da bi Gradiška trebalo da dobije status grada do 24. aprila.

Info+ kablovski kanal