Vremenska prognoza

utorak, 25 decembar 2018 14:36

Mališani predškolskog uzrasta uživali u bajkama i folkloru

Mališani Javne predškolske ustanove “Lepa Radić” Gradiška imali su priliku da u Zimskom gradu uživaju slušajući omiljene dječije bajke. “Zimsku bajku”, po drugi put, organizovala je Narodna biblioteka Gradiška.

Mališani predškolskog uzrasta uživali u bajkama i folkloru

„Volim bajke i omiljena mi je o princezi i žabcu. Voljela bih da sam i ja princeza, jer one nose lijepe cipele i haljine“, rekla je Helena.

Iz gradiške biblioteke poručuju da će bajkovita druženja poput ovog organizovati još tri puta.

„Naredno druženje će biti već u četvrtak u popodnevnim časovima i ovom prilikom pozivam sve mališane da nam dođu. Pred Božić, 3. i 4. januara, ponovo ćemo se družiti sa polaznicima Javne preškolske ustanove „Lepa Radić“, dok će u drugom terminu ponovo biti za sve druge mališane. Nadam se da će odziv biti dobar i da ćemo učešće Narodne biblioteke u ovoj manifestaciji podijeliti sa našim mališanima“, navela je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Nakon čitanja bajki, za mališane je priređen i „Dan tradicije“ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Kolovit“ Gradiška.

„Uvijek djeci pokažemo tri, četiri tradicionalna kola, koja oni mogu brzo da savladaju. Prije toga kažemo nešto o radu Društva, o folkloru i onda se malo zagrijemo, prije same igre“, objasnio je Mirko Borjanović, predsjednik KUD-a „Kolovit“ Gradiška.

KUD „Kolovit“ će 26.decembra u Kulturnom centru Gradiška održati dječiji godišnji koncert, na kojem će biti predstavljene sve dječije grupe, uzrasta od četiri do 14 godina.

Info+ kablovski kanal