Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 septembar 2019 13:29

Međunarodna izložba pasa "Gradiška winner 2019" privukla brojne izlagače

Međunarodna izložba pasa "Gradiška winner 2019" održana je proteklog vikenda na stadionu Fudbalskog kluba "Omladinac" u Brestovčini.

Međunarodna izložba pasa "Gradiška winner 2019" privukla brojne izlagače

Izložbi su prisustvovali izlagači iz 24 države, poput Italije, Velike Britanije, Indije, SAD, a broj od 1 560 prijavljenih pasa predstavlja rekord za izložbe ovog tipa u Bosni i Hercegovini, istakli su organizatori.
"Ovo je još jedna potvrda da reputacija Gradiške nije slučajna i da je izložba jedna od najbolje organizovanih u regionu. Takođe, poznati smo i po kvalitetnim nagradama, a uvijek uvodimo nešto novo. Pored pehara i rozeti, ove godine smo uveli i dodatne nagrade u vidu kristalnih tanjira. Prvi utisci izlagača su oduševljenje, jer se ovo rijetko viđa u svijetu", istakao je Miodrag Bošnjak, menadžer izložbe.
"Dojmovi o izložbi su veoma pozitivni, kako od strane sudaca i delegata, tako i od strane izlagača. Smatramo da je ovo jedna od bolje organizovanih izložbi na našim prostorima", naveo je Mirko Petrašin, delegat ispred Kinološkog saveza RS.
Održane su dvije međunarodne izložbe, jedna državna i pet specijalizovanih, a ovaj događaj u Gradišci uspio je da privuče eminentne izlagače koji su imali samo riječi hvale za organizatore.
"Izožba je prepoznata od strane izlagača širom Evrope, jer ima neki svoj šarm. Vidi se da se organizatori trude da naprave nešto drugačije i uvijek mi je drago podržati ovakve manifestacije", rekao je Ante Lučin izlagač iz Splita.
Početak ove manifestacije prigodnim govorom ozvaničio je gradonačelnik Gradiške.
"Moram izraziti zahvalnost Kinološkom udruženju "Moj pas" Gradiška koji su svojim trudom i radom organizovali izložbu, koja može da parira svjetskim izložbama. Ona postaje gradiški brend", izjavio je gradonačelnik Zoran Adžić.
Iz Turističke organizacije grada Gradiška potvrdili su značaj izložbe kada je u pitanju razvoj turizma u ovom gradu.
"Svi smještajni kapaciteti su popunjeni i ovo postaje jedna prepoznatljiva manifestacija u Bosni i  Hercegovini i regionu. Potrebno nam je još više ovakvih događanja koja će u najboljem svijetlu predstavljati Gradišku", rekao je Miloš Vujinić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Gradiška.
Izložba pasa "Gradiška winner 2019" prva je u nizu manifestacija u okviru "Gradiške jeseni 2019".

Info+ kablovski kanal