Vremenska prognoza

ponedeljak, 04 februar 2019 15:20

Mia Mrakić osvojila treće mjesto na Šantićevom festivalu

Sa pjesmom “Moj mačak Žućo” Mia Mrakić, učenica drugog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” Dubrave, osvojila je treće mjesto na “Šestom Šantićevom festivalu djece pjesnika” u Mostaru.

Mia Mrakić osvojila treće mjesto na Šantićevom festivalu

„Sretna sam jer sam osvojila treće mjesto. Sve je lijepo prošlo. Za pjesmu me je inspirisao moj mačak Žućo. Negdje sam ga našla i bio je kod mene. Uvijek sam ga hranila i odjednom je pobjegao. Kada sam pitala djeda gdje moj mačak, on je rekao da je otišao za Čačak i tako je nastala moja pjesma“, ispričala je Mia.

Učiteljica Daliborka Zeljko rekla je da je Mia izvanredna učenica, te da je od prvog razreda pokazala veliki interes za književnost: “Svaki književni tekst doživljava na poseban način. Novi tekst čita izražajno, taj sam talenat primijetila kod nje pored talenta za pisanje. Već je bila voditelj školskih priredbi. U prvom razredu, kada smo obrađivali temu porodice, došla mi je sa pjesmom “Moj deka”, kojom me je oduševila. Zaista sam ponosna što imam takvu djevojčicu i mislim da bi svaki učitelj bio prezadovoljan sa takvim đakom.”

Na literarni konkurs, koji organizuje Srpsko kulturno i prosvjetno društvo “Prosvjeta” Mostar, ove godine je pristiglo oko 1 500 radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Info+ kablovski kanal