Vremenska prognoza

sreda, 11 jun 2014 13:57

Mještani sanirali most u Mašićima

Mještani Mašića i Bereka sanirali su most preko kanala Osorna-Borna-Ljevčanica koji ujedno i spaja ova dva lijevčanska sela. Napravljen prije više od 30 godina, most je prema riječima mještana bio dotrajao, i saobraćaj preko njega nije bio siguran.

Mještani sanirali most u Mašićima

„Nije se više moglo prolaziti te smo uz pomoć mještana ovih sela uspjeli sanirati most kao i uz pomoć pojedinih privatnika“, kaže Dušan Đaković iz Mašića.

Sanacija mosta je bila neophodna i s obzirom na broj djece koja žive u ovom kraju a koja svakodnevno prelaze preko njega. Iz istog razloga neophodno je asfaltirati i dio makadama koji se spaja sa mostom, što mještani sela takođe planiraju uraditi u narednom periodu.

S obzirom da je nakon nedavnih poplava, počelo čišćenje kanala Osorna-Borna-Ljevčanica, mještani Mašića kažu da bi most u budućnosti trebalo podići za oko pola metra kako u slučaju novih nepogoda ne bi zadržavao otpad koji bi voda nanosila. Iako se do sada nisu obraćali lokalnoj vlasti za pomoć, ističu da bi uz određenu novčanu pomoć, i to uskoro zajedničkim snagama mogli odraditi.

Info+ kablovski kanal