Vremenska prognoza

subota, 04 januar 2020 19:27

Moleban u Gradišci kao podrška SPC u Crnoj Gori

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci služen je moleban u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Moleban u Gradišci kao podrška SPC u Crnoj Gori

Tim povodom okupio se veliki broj vjernika kako bi pružili podršku Srbima koji brane svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Moleban odnosno akatis presvetoj Bogorodici je služen po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva episkopa banjalučkog gospodina Jefrema, a na inicijativu bratstva hrama Pokrova Presvete Bogorodice predvođeni starješinom hrama, arhijerejskim namjesnikom gradiškim, protojerejem - stavroforom Gojkom Slijepčeviće.

„Željeli smo da kroz molitvu budemo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori koja uoči najradosnijeg praznika proživljavaju teške I neizvjesne dane, zbog toga smo okupljeni. Nadamo se da ćemo kroz ovaj način vjeru našu biti duhovno sa njima” rekao je Gojko Slijepčević, arijerejski namjesnik gradiški.

I u drugim hramovima širom Republiek Srspke služi se moleban i organizuju skupovi podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi I srpskom narodu u Crnoj Gori.

Info+ kablovski kanal