Vremenska prognoza

četvrtak, 24 septembar 2020 14:38

Načelnica Mrkonjić Grada u posjeti gradiškoj Tehničkoj školi

Tehnička škola u Gradišci je u samom vrhu obrazovnih ustanova u RS koja za praktično osposobljavanje učenika, odnosno kvalitetno izvođenje nastavnog procesa, posjeduje neophodnu i savremenu opremu.

Načelnica Mrkonjić Grada u posjeti gradiškoj Tehničkoj školi

Imajući to u vidu, delegacija opštine Mrkonjić Grad, predvođena načelnicom Divnom Aničić, posjetila je ovu školu u namjeri da dobije korisne savjete, kako bi sličnu opremu obezbijedila za potrebe tamošnjeg Srednjoškolskog centra, odnosno Mašinske škole.

Nakon realizacije projekta prekogranične saradnje, odnosno nabavke potrebne opreme - CNC struga i robotske ruke, u Tehničkoj školi imaju namjeru tražiti odobrenje od resurnih institucija za uvođenje novog zanimanje – tehničar za robotiku.  Direktor Vlado Tomić smatra da će se Mašinska škola u Mrkonjić Gradu također pridružiti njihovoj inicijativi.

Tehnička škola u Gradišci je, zahvaljujući podršci Gradske uprave, u prethodnom periodu formirala dva nova višenamjenska kabineta koja najčešće koriste tehničari CNC tehnologija i mehatronike. Novu opremu škola je uspjela obezbijediti putem nekoliko projekata, koje je realizovala u saradnji sa Razvojnom agencijom Gradiška.

Prilikom posjete Gradišci, načelnica Mrkonjić Grada sastala se u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem.

Info+ kablovski kanal