Vremenska prognoza

petak, 12 jun 2020 14:13

Nagrađeni najbolji učenici u gradiškim školama

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić sa saradnicima organizovao je prijem za nosioce Vukove diplome i učenike generacije osnovnih i srednjih škola u Gradišci.

Nagrađeni najbolji učenici u gradiškim školama

U vrlo neobičnim i nimalo ugodnim okolnostima koje je proizvela pandemija virusa korna, učenici su uspješno pratili i savladali nastavu na daljinu i time pokazali da su, zajedno sa svojim nastavnciima, profesorima,ali i roditeljima, odlično položili još jedan važan test.  

Osim na postignute rezultate tokom školovanja, Milica Sladaković, učenik generacije gradiške Gimnazije,  ponosna je i na profesore, koji su joj omogućili da predanim radom ostvari zapažene rezultate, ali i na ostale učenike sa kojima je provodila vrijeme u školi..

U Tehničkoj školi, Marko Glišić je učenik generacije u IV stepenu, dok je u III stepenu najbolje rezultate ostvario Sergej Savanović.

Srednja stručna i tehnička škola se u ovoj generaciji naročito ponosi Milicom Jarić.

Uručujući prigodne nagrade najboljim učenicima gradiških škola, gradonačelnik Gradiške je poručio  da će Grad nastaviti podržavati njihovo obrazovanje i ubuduće.

„Sa moralnog aspekta želimo se  zahvaliti učenicima, prosvjetnim radnicima i direktorima škola koji su izveli još jednu sjajnu generaciju. Kroz skroman materijalni izdatak iz Budžeta, želimo ukazati da pratimo rad te nadarene djece koja su perspektiva Gradiške i RS. Stajaćemo iza njihovog daljeg školovanja kroz stipendiranje 153 učenika u visini od 250 000 KM“, naglasio je gradonačelnik Zoran Adžić.

Za učenika generacije Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ izabran je Aljoša Blagojević, najbolja među najboljima u Osnovnoj školi „Danilo Borković“ je Ana Marija Gvozden, a u Osnovnoj školi „Kozarska djeca“ u Kruškiku najponosniji su na rezultate koje je tokom školovanja ostvarila Dragana Milivojša.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku je Dragana Cvijić, najzapaženije rezultate u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Dubravama postigao je Kenan Alibašić, a Zorica Stojnić je briljirala u generaciji učenika koju je ispratila Osnovna škola „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima.

Za učenika generacije u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Novoj Topoli izabrana je Gorica Grkavac.

Info+ kablovski kanal