Vremenska prognoza

utorak, 09 april 2019 13:42

Nastavljeni radovi na završetku sportske dvorane

U Gradišci su počeli radovi na završetku sportske dvorane “Servicijum” koja bi trebalo da bude završena do kraja ove godine.

Nastavljeni radovi na završetku sportske dvorane

Ovo je rekao Zoran Adžić gradonačelnik Gradiške i istakao da je riječ o kapitalnom objektu koji je potreban mladim ljudima, sportistima.

“Površina dvorane je oko 5 700 kvadrata. Imamo dvije sportske dvorane, jednu veću i manju,a biće i jedna za borilačke sportove. Tu će biti i kancelarije kao i fitness sala i ugostiteljski objekat” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

“Kada se pristupilo završetku dvorane uvidjeli smo da postoje određeni nedostaci u projektnoj dokumentaciji” kaže gradonačelnik Adžić i na osnovu stručnih analiza i mišljenja, zaključeno je da su neophodne promjene u oblasti energetskog sektora.

“Uveli smo toplotne vodene pumpe, led rasvjetu, želimo da objekat bude energetski samoodrživ” kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Sportska dvorana je 2012. godine stavljena pod krov i tada je promjenom vlasti zaustavljena gradnja tog objekta. Čitav slučaj završio je na sudu.

“Mi smo 2017. godine bili suočeni sa tužbom I pristupili smo sudskom poravnanju i morali smo sve ispaltiti da bi izašli iz dugogodišnjeg spora.Zatim smo uz svoja sopstvena sredstva od 2,5 miliona KM i granta Vlade RS od 2 miliona maraka otvorili smo proces završetka dvorane” dodao je  Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ukupna vrijednost radova povjerenih laktaškoj „Niskogradnji“ je 11.300.000 KM. Od tog iznosa Vlada Republike Srpske obezbijedila je 4.000.000 KM, a ostalo je novac iz budžeta lokalne uprave.Gradonačelnik Adžić podsjetio je da gradnja sportske dvorane počela 2008. godine.

Info+ kablovski kanal