Vremenska prognoza

petak, 05 oktobar 2018 16:10

Nele Karajlić predstavio svoj novi roman "Solunska 28"

Pisac i muzičar Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je u Gradišci svoj roman "Solunska 28".

Nele Karajlić predstavio svoj novi roman "Solunska 28"

Inspiracija za novo djelo dr Karajliću bila je  kuća na Dorćolu, koju je njegov pradjed sagradio početkom 20. vijeka. Ideja autora bila je da kroz radnju romana iznese kako se živjelo u Beogradu početkom 20. vijeka, kako se trošio novac,  kako se stvaralo sve do kraja Prvog svjetskog rata.Ističe da je priča jako uzbudljiva i veže čitaoce za knjigu do posljednje stranice.
“Ovo je ozbiljnija književnost, ispit nekog uslovno rečeno novog književnika. Ova knjiga je jedan istorijski krimi roma. Sama priča je zanimljiva radi se o jednoj kuću u kojoj su ukućani preživljavali sve što je narod preživljavao u posljednjih 100 godina. Meni je bilo zanimljivo dok sam pisao, a i čitaoci kažu da im je zanimljiva knjiga” rekao je dr Nele Karajlić, autor knjige.
Promociju knjige u Gradišci su organizovale "Pozitivne snage Srpske“.
„Radimo na projektu „Kulturne i duhovne obnove“ i promocija ove knjige je jedna od aktivnosti koju provodimo u posljednje vrijeme. Tu je i aktivnost koju glumačka ekipa provodi ide po prigradskim seoskim pordučjima i izvodi predstave za djecu“ kaže Nenad Plotan,član Pokreta "Pozitivne snage Srpske“.
Dr Nele Karajlić 2014. godine napisao je autobiografiju „Fajront u Sarajevu“. Autor je i knjige „FBI – Dosije Tesla“, krimi-priče u stihu, po kojoj je 2016. izveden pozorišni multimedijalni performans u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka Nele je bio poznat kao pjevač sarajevske grupe „Zabranjeno pušenje“, kao i glumac i pisac u popularnoj televizijskoj seriji „Top lista nadrealista“.

Info+ kablovski kanal