Vremenska prognoza

četvrtak, 20 septembar 2018 20:24

Nova dionica puta asfaltirana u Bistrici

Na području opštine Gradiška intenzivne su aktivnosti na izgradnji i adaptaciji putne infrastrukture u seoskim sredinama. Nova dionica puta u dužini od oko 1200 metara asfaltirana je i u Mjesnoj zajednici Bistrica.

Nova dionica puta asfaltirana u Bistrici

Stanovnici ovog mjesta zadovoljni su postavljanjem asfalta, jer su dočekali nakon mnogo godina da imaju bolju putnu komunikaciju. Kažu da put ima značaja između ostalog u razvoju poljoprivrede, posebno voćarstva.
U ovaj infrastrukturni projekat uloženo je oko 100 000 KM. Načelnik Zoran Adžić kaže da je put od posebnog značaja jer mještanima omogućava da brže i lakše dođu do Gradiške i Banja Luke, ali i da ostanu da žive na svojim gazdinstvima i da ih razvijaju.
„Lokalna uprava smatra se vrlo odgovornom prema građanima i zato smo iz budžeta investirali oko 20 kilometara ovakvih saobraćajnica.U tome nam je pomogla Vlada RS koja je izvdvojila 500 hiljada maraka“ rekao je Adžić.
Ostalo je još oko 4,5 kilometara saobraćajnica koje bi do kraja ovog mjeseca trebale biti asfaltirane, rekao je načelnik Adžić i dodao da ukupna vrijednost infrastrukturnih radova na ruralnom području opštine Gradiška oko 2 miliona KM.

Info+ kablovski kanal