Vremenska prognoza

petak, 16 januar 2015 13:38

Obezbjeđeni uslovi za rad Centra za dnevni boravak u Gradišci

I ove godine obezbjeđeni su uslovi za rad Centra za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama u Gradišci.

Obezbjeđeni uslovi za rad Centra za dnevni boravak u Gradišci

Inače, početkom decembra prošle godine istekla je zakupnina za prostor koji koristi Centar. Sredstva za ove potrebe u iznosu od 10 hiljada maraka bila su obezbjeđena iz opštinskog budžeta. Kako je vlasnik objekta ove godinu povećao zakupninu upitan je bio rad ovog Centra. „Naše Udruženje našlo je kompromis, te smo u saradnji sa lokalnom zajednicom odlučili da uzmemo samo gornji sprat objekta. Opština će to za platiti 3 500 KM za godinu dana“ rekao je Dragoslav Šinik, predsjednik UMNRL Gradiška.

Iako imaju manji prostor, broj djece koja borave u Centru ostao je isti. Šinik kaže da postojanje ovakvog mjesta mnogo znači roditeljima i djeci, te da oni neće odustati, iako imaju poteškoća. Osim zakupnine moraju obezbjediti sredstva  i za druge mjesečne obaveze. Prošle godine su zahvaljujući donatorima uspjeli pokriti troškove struje. „To nam je bila velika stavka. Međutim ne znam šta ćemo za ovu godinu, jer smo opterećeni i ostalim komunalijama. Hrana i radnici su takođe na teretu Udruženju, tako da naši mjesečni troškovi iznose oko 3000 KM“ dodao je Šinik.

“Prevoz djece sa posebnim potrebama u banjalučki centar “Zaštiti me” i dalje se odvija neometano, te da su ovoj godini osim do sada urađenih planirane su i druge aktivnosti. Planiramo da djeca izrađuju neke radove i da nešto osmislimo kako bi ovo postalo samoodrživo” rekao je predsjednik UMNRL Gradiška.

Ove godine iz budžeta opštine za rad Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima planirane su 22 hiljade KM.

Info+ kablovski kanal