Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 februar 2015 15:02

Obilježen početak radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Gradišci

U dvorištu VP„Sava“ kod banjalučkog mosta u Gradišci obilježen je početak radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže. Ovim projektom biće obuhvaćeno više od hiljadu domaćinstava u naseljima Lipovača, Stočna pijaca i Žeravica koji će se moći priključiti na kanalizacionu mrežu.

Obilježen početak radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Gradišci

„Vrijednost ovog projekta je 3 miliona 150 hiljada maraka. Izgradnjom kanalizacione mreže u Žeravici biće zaštićeno vodoizvorište u ovom naselju iz kojeg vodu koristi većina stanovnika opštine, jer će se spriječiti opasnost eventualnog izlijevanja septičkih jama u podzemne vode oko vodoizvorišta.Opštinska administracija uspjela je da u rekordnom roku, od osam mjeseci, završi sve procedure za izradu projektne dokumentacije i sprovođenje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova” rekao je Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška

Izvođač radova je preduzeće „Eko Euro Tim“ iz Krupe na Vrbasu. „Projektom je predviđena izgradnja oko 500 kanalizacionih šahtova, koji će omogućiti priključak oko 1000 domaćinstava” kaže predstavnik ove frime Saša Kostić.Ovaj projekta odnosno radovi realizovaće se pod nadzorom stručnih lica.

Koordinator projekta primarne kanalizacione mreže Goran Đorđić ovom prilikom je napomenu da je taj projekat završen u zakonskom roku,  tačnije 31. avgusta 2013. godine. Time su se kaže on stvorili uslovi da se i drugi projekat završi u što skorijem vremenu. “To je ustvari jedan dobar primjer da ljudi koji žele da konstruktivno razmišljaju mogu da završe projekte i prije roka. Posebno bi napomenuo da je za ovaj projekat, izgradnju sekundarne kanalizacione mreže, u saradnji sa Evropskom investicionom bankom obezbijeđen grant od 30 odsto od  vrijednosti projekta, te da postoji mogućnost da  taj grant bude na nivou i oko 50 odsto ili oko dva miliona 500 hiljada KM.” dodao je Đorđić.

Ako vremenski u slovi budu dozvoljavali radovi na izgradnji  sekundarne kanalizacione mreže biće završeni za 14 mjeseci.

Info+ kablovski kanal