Vremenska prognoza

četvrtak, 13 februar 2020 13:18

Od 2. marta počinje program pripreme djece pred polazak u školu

Program pripreme za djecu u godini pred polazak u školu ove godine počinje od 2. marta i trajaće do 29. maja.

Od 2. marta počinje program pripreme djece pred polazak u školu

Program se provodi u  predškolskim ustanovama ili osnovnim školama u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. U Gradišci će program biti organizovan u predškolskim ustanovama i u osnovnim školama „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku, „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima i u OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

„Program ce trajati tri mjeseca. Dnevne aktivnosti su tri sata dnevno. U kontaktu sa kolegama sva djeca su uglavnom zainteresovana i pohađaće pripremnu nastavu, što je dobro“ kaže Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška.

Program je i dalje besplatan i odnosi se na djecu koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u narednoj školskoj godini stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole. Što se tiče broja učenika prema trenutnim nezvaničnim informacijama sa kojima rapolaže Nada Gustovarac trebalo bi biti više od 350 upisanih prvačića.

„Mi ne možemo sa sigurnošću reći do konačnog završetka upisa koliki je broj učenika. To zavisi od toga da li će svi proći na sistematskom pregledu, zatim zavisi od procjene komisije u školi , te i od zahtjeva roditelja zavisno kada je dijete rođeno“ rekla je Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška.

Upis u prvi razred počinje u aprilu i trajaće do kraja maja kada će biti poznat tačan broj učenika koji će pohađati prvi razred osnovne škole u Gradišci.

Info+ kablovski kanal