Vremenska prognoza

četvrtak, 09 januar 2020 11:08

Od početka godine pregledano 513 pacijenata

Dok su jedni ovih dana odmarali i slavili , drugi su i za vrijeme praznika vrijedno radili. U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška od 31. decembra do danas pregledano je 513 pacijenata.

Od početka godine pregledano 513 pacijenata

„Najveći broj pacijenata pregledan je drugog i šestog januara, drugog 97,a šestog 91 pacijent. To nije ništa neuobičajeno za naše neradne dane. Nekada je znalo biti i preko 100 pacijenata“ kaže dr Zlatko Kotaraš, načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška.

Pacijenti posebno stariji najviše su se javljali zbog povišenog krvnog pritiska i zbog simptoma koji prate povišeni krvni pritisak.

„Zatim hornični srčani bolesnici sa bolovima u grudima, hornični plućni bolesnici, zatim djeca zbog infekcija gornjih respiratornih puteva kao i odrasli. Bilo je pacijenata sa povraćanjem, bolovima u stomaku, takođe su se javljali i zbog povreda“ rekao je  dr Zlatko Kotaraš, načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška.

Ljekari savjetuju da se u ovim prazničnim danima konzurmira manje kalorična hrana, da u organizam unose više vitamina, toplih napitaka i da se odjevaju u skladu sa vremenskim prilikama.

„Preporuka je da hornični pacijenti ne izlaze na hladno vrijeme, te za djecu da se dobro utople“ dodao je dr Zlatko Kotaraš, načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška.

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška za vrijeme praznika dežurna su dva ljekara i tri medicinska tehničara.

Info+ kablovski kanal