Vremenska prognoza

sreda, 05 septembar 2018 13:03

Od subote počinje drugi ciklus Škole kreativnog pisanja

Škola kreativnog pisanja u gradiškom Kulturnom centru se nastavlja. Drugi ciklus počinje u subotu, 8. seprembra.

Od subote počinje drugi ciklus Škole kreativnog pisanja

„Nastavljamo u subotu od 11 h. Tad imamo prvog gosta predavača, književnika Ranka Pavlovića. On će djeci pomoći da obogate svoje sposobnosti pisanja. Nakon njega, krajem septembra očekujemo i predavanje Ljubivoja Ršumovića“, kazao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Školu kreativnog pisanja, kao i u prvom ciklusu, vodiće gradiški književnik Rado Dimitrijević Učo. U prvom ciklusu, Školu je prošlo 10-ak polaznika. Dimitrijević kaže da je veoma zadovoljan stvaralaštvom mladih pisaca, i da su rijetke sredine koje imaju toliko talenata poput Gradiške. Izrazio je nadu da će u budućnosti Gradiška dobiti književni podmladak.

„Kroz prvi ciklus sam nastojao da djecu oslobodim i uvedem ih u tajne kreativnog-umjetničkog pisanja, te da im pokažem u čemu se ono razlikuje od pisanja pismene zadaće. Umjetničko pisanje pokreće umjetničke potencijale u djeci, tako što oni sami sebi zadaju temu prema svojim sklonostima i osjećanjima“, naveo je Dimitrijević.

Časovi u okviru Škole kreativnog pisanja odvijaće se dva puta sedmično. Školu mogu pohađati svi uzrasti.

Podsjećamo, da je prvi ciklus škole pokrenut u okviru festivala „Gradiško proljeće“, koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS. Po završetku ciklusa urađeno je prvo izdanje zbornika radova „Prvi koraci - Gradiško proljeće“.

Info+ kablovski kanal