Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 jul 2018 13:09

Odana počast poginulim borcima u Rogoljima

U Mjesnoj zajednici Rogolji održan i ove godine tradicionalni Memorijalni zbor.

Odana počast poginulim borcima u Rogoljima

Tim povodom je služen parastos i položeni su vijenci u Spomen -kompleksu , čime je odana počast poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, borcima Drugog svjetskog rata, narodnom heroju Stevanu Đukiću, žrtvama fašističkog terora, te Solunskim borcima iz ovog kraja.
Iz Mjesne zajednice Rogolji u Prvom svjetskom ratu poginulo je pet solunskih boraca, dok je u Drugom svjetskom ratu nastradalo 68 mještana, žrtava fašističko - ustaškog terora i 36 boraca Narodno-oslobodilačkog rata. Iz ovog sela devet boraca izgubilo je živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Jedan od njih je i 25-ogodišnji Predrag Antić. Tuga i neizmjerna bol njegovoj majci Borislavi vremenom ne jenjavaju.
“Svake godine sve je teže. Ja sam za vrijeme Prvog svjetskog rata izgubila, djeda, baku, tetke, brata i sad sina” kaže Borislava Antić.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rakao je da je veoma važno odati počast svim borcima i žrtvama oslobodilačkih ratova koji su dali živote za slobodu svog naroda u proteklim ratovima i Republiku Srpsku u kojoj srpski narod može da živi, baštini svoju kulturu i tradiciju i gradi svoju budućnost.
“Moramo da se sjetimo njihovih žrtava,oni su dali svoje živote i ugradili u temelje RS. Obaveza lokalne uprave je da mi gradimo RS da otvaramo više radnih mjesta,da mladi ljudi ostanu ovdje i da kreiramo budućnost naše zemlje” rekao je Adžić.
Vijence su položili predstavnici opštine Gradiška, opštinske i mjesne Boračke organizacije, Mjesne zajednice Rogolji, članovi porodica poginulih boraca i žrtava proteklih ratova kao i predstavnici političkih stranaka.

Info+ kablovski kanal