Vremenska prognoza

sreda, 19 septembar 2018 20:09

Održana javna tribina o „Traganju za smislom“

U Kulturnom centru i amfiteatru Gimnazije Gradiška održana je javna tribina na temu “Traganje za smislom”.

Održana javna tribina o „Traganju za smislom“

Učesnici su bili  Aleksandra Ninković Tašić, Aleksandar Gajšek i Arno Gujon koji su promovisale svoje knjige u izdanju izdavačke kuća “Agape”.

Aleksandra Ninković Tašić  govorila je o nadarenoj djeci kakvi su bili Nikola Tesla,  Mihajlo Pupin i Milutin Milanković. Ona je navela šta su to iza sebe ostavili ne samo kroz nauku nego i kroz svoj život, kroz dobre odluke i svoju dobrotu.
 Autor i voditelj TV emisije “Agape” i istoimene izdavačke kuće, Aleksandar Gajšek na predavnju je prije svega govorio ko je to bio Vladeta Jerotić koji nas je nedavno napustio. Kaže da je njegova života priča toliko poučna da možemo shvatiti da svako od nas ima potencijal da postane neki budući Vladeta Jerotić.

O situaciji na Kosovu i Metohiji, humanitarnom radu i enklavama govorio je francuski humanitarac Arno Gujon, osnivač organizacije “Solidarnost za Kosovo”. On je prisutnima naveo razloge koji su  jednog mladog francuza bez srpskog porijekla podstakli da se sa devetnaest godina počne baviti humanitarnim radom.

„Ovakva predavanja učencima gradiške Gimnazija su od izuzetnog značaja“ smatra Slobodanka Gajić, pomoćnik direktora Gimnazije Gradiška.

Javna tribina na temu “Traganje za smislom” održana je zahvaljujući SP i KD „Prosvjeta“, opštini Gradiška i Zavičajnom muzeju.

Javna tribina na kojoj su govorili Aleksandra Ninković Tašić, Aleksandar Gajšek i Arno Gujon još jedan je događaj koji je održan u okviru manifestacije „Gradiška jesen 2018“.

Info+ kablovski kanal