Vremenska prognoza

utorak, 06 maj 2014 14:29

Održano opštinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

U organizaciji Opštinske organizacija Crvenog krsta Gradiška održano je opštinsko takmičenje iz oblasti pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda stanja i oboljenja.

Održano opštinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa podmlatka i tri ekipe omladine.“Pripreme za takmičenje počele su u februaru. Najveći dio obuke je proveden u prostorijama Crvenog krsta, a teorijski dio je rađen u osnovnim školama” kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.  Ona dodaje da je važno da što veći broj mladi prođe obuku,a inače djeca najveći interes pokazuju za ovo takmičenje.

Na takmičenju su sudila dva ljekara i dva tehničara iz Doma zdravlja Gradiška, ljekar i jedan tehničar iz Opšte bolnice i tri mlada instruktora. Jedan od sudija dr Marijan Janković kaže da su učesnici pokazali dobro znanje iz pružanja prve pomoći. “Prijatno sam iznenađen, djeca se trude, mada je bilo sitnih propusta” smatra dr Janković

Prva ekipa podmlatka i Klub mladih će OO Crvenog Krsta Gradiška predstavljati na regionalnom takmičenju koje će se održati u Kneževu 17.maja.

Info+ kablovski kanal