Vremenska prognoza

ponedeljak, 08 decembar 2014 09:25

Održano stručno predavanje za profesore srednjih škola u Gradišci

O uspostavljanju što boljeg odnosa između učenika i profesora govorilo se na stručnom predavanju koje je za sve prosvjetne radnike srednjih škola održano u organizaciji Visoke škole “Primus” i Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Održano stručno predavanje za profesore srednjih škola u Gradišci

Jedna od tema bila je “Pedagoška relacija u funkciji kvaliteta vaspitanja i obrazovanja” o kojoj je nešto više rekla prof. dr Jovanka Bevanda. “Psiho analiza kaže da je nastavnik  i simbolički roditelj, prema tome djeca taj odnos koji imaju sa roditeljima očekuju i od nastavnika i to on može iskoristiti naravno ukoliko je njegov rad dovoljno dobro vrednovan” kaže Bevanda.

Psihologa prof. dr Aleksandar Milić govorio je na temu “Obilježja funkcionalne škole kao značajnog faktora za mentalno zdravlje“.“Osnovna poruka jeste da tokom formiranja čovjeka treba obezbjediti faktore koji značajno utiču na razvoj radosti i sreće, aktivnosti, želje, motivacije, a da se u tom procesu eliminiraju svi izvori nedovoljnog poznavanja, neugode i neprijatnosti, traumatizacije“ rekao je Milić.

Prosvjetni radnicima koji  su svakodnevno u kontaktu sa učenicima smatraju da su im ovakva predavanja veoma značajna i korisna.

Nakon predavanja učesnicima među kojima su osim profesora bili i direktori sve tri srednje škole sa područja opštine Gradiška dodijeljeni su certifikati.

Info+ kablovski kanal