Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 mart 2014 14:40

Održano takmičenje iz mašinske grupe predmeta

Učenici Tehničke škole iz Gradiške osvojili su prva dva mjesta na regionalnom takmičenju iz mašinske grupe predmeta koje je održano u gradu na Savi.

Održano takmičenje iz mašinske grupe predmeta

Učenici kažu da nisu očekivali ovako dobre rezultate,a sa ostvarenim uspjehom zadovoljni su i profesori.Regionalno takmičenje sastojalo se iz dva djela: kompjuterskog konstruisanja i mehanike. Pored učenika iz Gradiške takmičili su se srednjoškolci iz Novog Grada i Prijedora. Učenik Tehničke škole Dragan Bunjevac iako nije bio među prvima smatra da su ova takmičenja veoma korisna. “Mnogo toga se može postići, a isto tako ko planira dalje školovanje pri upisu ima dodatne bodove ukoliko je učestvovao i ostvario dobar rezultat na takmičenjima” dodao je Bunjevac.

Savjetnik za mašinsku grupu predmeta i praktičnu nastavu iz Republičkog pedagoškog zavoda Zoran Bogdanović kaže da su takmičenja značajna, jer se tom prilikom vrši promocija mašinske struke, ali i odabir  talenata. “Gradiška je uvijek imala izuzetno talentovane učenike koji su postizali zapažene rezultate” rekao je Bogdanović. Da je potrebno što više promovisati ova zanimanja složili su se profesori iz Novog Grada i Prijedor, jer kod njih sve manje učenika upisuje mašinsku struku.U Gradišci se tako nešto nebi trebalo dogoditi kaže direktor Tehničke škole Vlado Tomić, te se nada većem interesovanju učenika. “S obzirom da se uvode nova zanimanja u mašinskoj grupi predmeta, očekujem da se poveća interes učenika” dodao je Tomić. Republičko takmičenje iz mašinske grupe predmeta na kojem će učestvovati gradiški srednjoškolic biće održano 26. aprila ove godine.

Info+ kablovski kanal