Vremenska prognoza

utorak, 07 avgust 2018 14:38

Održano „Veče plesnih klubova“

Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u Gradišci održano je „Veče plesnih klubova“. Predstavili su se članovi Plesnog studija „Dance step“ i Plesnog kluba „Ritam“.

Održano „Veče plesnih klubova“

Posjetioci su mogli vidjeti različite plesne stilove kao što su hip hop, džez balet, trbušni ples kao i najmlađe članove Plesnog studija „Dance step“.

„Tokom sezone smo imali jako mnogo aktivnosti. Najznačajnije nam je gostovanje na dva festivala, prvi je bio u martu u Požegi, a drugi krajem maja u Zadru. Bili smo jedini predstavnici u BiH“ rekla je Vera Kalajdžić, trener i koreograf Plesnog studija „Dance step“.

Plesni studio ima oko 60 članova raspoređenih u različite sekcije. Nešto manje članova u Gradišci broji Plesni klub „Ritam“ koji su se ove večeri predstavili latinoameričkim i slobodnim plesovima. I za njih je ova sezona bila veoma uspješna.

„Imamo titulu državnog prvaka za ovu godinu već postignutu. Mladi su zainteresovani za ovaj ples. Mi imamo u Gradišci oko 30 članova“ kaže Svetislav Savanović, trener Plesnog kluba „Ritam“.

Ova manifestacija uvrštena je u program Gradiškog ljeta koju je kao i mnoge druge podržala Opština.

„Zahvaljujem se organizatorima na ovoj manifestaciji koju smo podržali. Lokalna uprava daje veliku podršku mladima, jer oni su pokretačka snaga našeg društva“ smatra Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

U izvođenju različitih koreografija na ljetnoj pozornici Kulturnog centra uživali su posjetioci, a najviše najmlađi.

Info+ kablovski kanal