Vremenska prognoza

sreda, 08 april 2020 13:27

Operativno komunikacijski centar svakodnevno na usluzi građanima

Za građane starije od 65 godina u Gradišci je od 20. marta formiran operativno komunikacijski centar 121 Odsjeka za civilnu zaštitu Gradiška.

Operativno komunikacijski centar svakodnevno na usluzi građanima

Uloga centra je da svim osobama koji ne mogu da izlaze iz svojih domova volonteri donose hranu, ljekove i sve ostalo što im je potrebno. Da bi to mogli ostvariti najprije Gradiščani treba da pozovu brojeve telefona 121 ili 051 814-753.

“Osim osnovnih podatak,tačne adrese, evidentiram zatim ljekara koji ga vodi kao I broj telefona. Osoba nam kaže šta joj treba sve te potrebe evidentiramo angažujemo volontera ili nekog od kolega iz Civilne zaštite kako bi što prije reagovali. Odlazi se na adresu uzima spisak sve što je potrebno te se vraćamo sa nabavljenim namirnicama, ljekovima i donosimo fiskalni račun” kaže Dragana Stević.

U Civilnoj zaštiti kažu da je za sada za ove poslove na raplolagaju oko 60 volontera koji pokrivaju cijelo područje Gradiške, te da dnevno prime oko 10 poziva.

Osim ove usluge iz gradiške Civilne zaštite pokušali su animirati predstavnike zajednica etažnih vlasnika da izvrše dezinfekciju stambenih objekata.

„Mi smo dezinfikovali objekte javnih ustanova,te smo preuzeli i dezinfekciju svih stambenih objekata. U tome nam pomažu i radnici Parking službe i to radimo jednom sedmično. Mi zajednicama etažnih vlsanika obezbjeđujemo sredstva za dezinfekciju. Do sada ih se za ovaj posao prijavilo oko 20 ljudi iz ZEV-a“ kaže  Bojan Živković iz Odsjeka za civilnu zaštitu Gradiška.

Republička uprava Civilne zaštite pozvala je volontere sa područja Gradiška, Šamac, Brod, Bijeljina i Zvornik da se prijave za pružanje pomoći pripadnicima Civilne zaštite pri podjeli hrane i vode i tehničkom održavanju graničnih karantina.Iz Civilne zaštite napominju da je potrebno poznavanje rada na računaru.

Info+ kablovski kanal