Vremenska prognoza

četvrtak, 16 jul 2020 14:20

Otkazane mnoge svadbe zbog korona virusa

Zbog korona virusa u cijeloj Republici Srpskoj otkazane su svadbe, rođendani i porodična slavlja.

Otkazane mnoge svadbe zbog korona virusa

U prvih šest mjeseci ove godine na području grada Gradiška obavljeno je 76  vjenčanja, što je za 35 manje u odnosu na isti period prošle godine kada je obavljeno 111 vjenčanja, potvrđeno je u Odjeljenju za opštu upravu.

“Za vrijeme pandemije zaključeno je 27 brakova,a prošle godini 58 brakova u istom periodu. Zaključivanje se uglavnom vrši u sali za vjenčanje Kulturnog centra” kaže Vlado Sladojević, načelnik Odjeljenja za opštu upravu.

Iako im nije drago što su morali da otkažu vjenčanje iz snova, pojedini novopečeni mladenci  nisu odustali od stajanja na “ludi kamen”, pa su brak sklopili  pod maskama, samo u prisustvu matičara i kumova.Pojedini su termin vjenčanja pomjerili za avgust i septembar, a neki I za sljedeću godinu. I dok se mladenci snalaze, ugostitelji su zabrinuti jer ova vanredna situacija negativno utiče na njihovo poslovanje.U jednom svadbenom salonu kažu da su prije ove situacije svi termini bili popunjeni, te su za ovu godinu imali 56 zakazanih svadbenih veselja.

“Od marta do danas imamo otkazano 30 I više proslava sa 300 i više gostiju. Neke svadbe su otkazane, a neke prebačene za iduću godinu” rekao je Srđan Jakovljević, vlasnik svadbenog salona.

Novonastalom situacijom pogođeni su i muzičari koji su ostali bez ugovorenih svadbenih veselja, ali i fotografi i snimatelji koji bilježe jedinstvene trenutke.

“Imao sam veliki broj zakazanih svadbi, ali ova situacija je takva dosta je svadbi otkazano” kaže Miodrag Živanović Cofa, fotograf.

Bez obzira na aktuelnu situaciju neophodno je sačuvati pozitivno raspoloženje i skladnu vezu,a za svadbeno veselje nikad nije kasno!

Info+ kablovski kanal