Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 april 2014 15:06

Počela akcija uređenja izletišta Milića gaj

Članovi Savez nezavisnih socijaldemokrata iz Gradiške organizovali su akciju uređenja izletišta Milića gaj koji se nalazi u Brestovčini.

Počela akcija uređenja izletišta Milića gaj

Cilj je da se zaštiti priroda i uljepša ovo zapušteno mjesto. „Najbitnije je da sam dobila podršku Ministarstva i da će ova mjesto dobiti status šume od posebnog značaja. Izborili smo se za to da građani sad mogu da računaju da je to dio njih“ kaže ispred Aktiva žena SNSD-a  Gradiška, MO Centar Gordana Todorović.

Nekada su ovo izletište  posjećivali mnogi  građani Gradiške. Umeđuvremenu ova  hrastova šuma postala je odlagalište smeća, uginulih životinja i šansa da se od stabala ostvari određeni interes. Kako bi se vratio  stari sjaj izletištu Milića gaj, te iskoristio prirodni potencijal i dalje će se organizovati slične aktivnosti. „Želimo ovo mjesto napraviti prohodnim, očistiti od smeća, zaštititi, ukloniti stabla koja se suše.Mislim da će ovo mjesto biti prepoznatljivo“ rekla je Todorovićeva.

Evo prilike da se pridružimo inicajitivi malobrojnih građana i zajedno uradimo nešto za naš grad, ali i za nas same. Potrebno je zajednički djelovati jer ovo može biti idealno mjesto za odmor i uživanje svih generacija, posebno najmlađih.

Info+ kablovski kanal