Vremenska prognoza

ponedeljak, 19 januar 2015 14:26

Počelo drugo polugodište

Školsko zvono se 19. januara oglasilo u tri srednje i šest osnovnih škola na području opštine Gradiška, što nije slučaj i sa OŠ „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima.

Počelo drugo polugodište

U ovoj obrazovnoj ustanovi zbog sanacije i rekonstrukcije objekta drugo polugodište počeće nešto kasnije. „Radovi su počeli krajem prvog polugodišta, ali zbog velikog posla radnici nisu uspjeli još završiti sve. Nastava bi trebala početi za sedam,a možda i više dana“ rekao je Miladin Branković, direktor OŠ „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima.U ovoj školi kažu da će izgubljene časove nadoknaditi u narednom periodu.

Iako je u ostalim osnovnim školama nastava počela na vrijeme neke ustanove prema riječima predsjednika Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci Zorana Miljevića imaju problema sa nedostatkom ogreva. „I OŠ „Danilo Borković“ i „Sveti Sava“ u Dubravama imaju problema sa ogrevom zbog toga što računi nisu plaćeni na vrijeme“ kaže Miljević koji je inače i direktor OŠ „Danilo Borković“ u Gradišci.

Uprkos poteškoćama u OŠ „Danilo Borković“ planiraju razne aktivnosti u ovom drugom polugodištu, a tih aktivnosti neće nedostajati ni u Tehničkoj školi. „Planiramo školska takmičenja, regionalna i republička zavisno od rezultata koje ostvarimo.Koliko budemo u mogućnosti potrudićemo se da školu još bolje tehnički opremimo“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Osnovnu školu „Danilo Borković“ pohađa 776  učenika,a Tehničku 622. O radu srednjoškolaca i osnovaca u prvom polugodištu govorili su direktori ovih škola. „Uspjeh je bio na nivou prošlogodišnjih i obično je lošiji na kraju prvog polugodišta“ kaže Tomić. Direktor OŠ „Danilo Borković“ zadovoljan je uspjehom mada smatra da uvijek može bolje.

Prema školskom planu i programu drugo polugodište za srednjoškolce trajaće do 10. juna, a za maturante do 13. maja. Školska 2014/2015. godina za učenike devetog razreda trajaće do 5. juna, a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 19. juna ove godine.

Info+ kablovski kanal