Vremenska prognoza

ponedeljak, 15 jun 2015 13:57

Počeo prvi upisni rok u prvi razred srednjih škola

U srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počeo prvi upisni rok u prvi razred.

Počeo prvi upisni rok u prvi razred srednjih škola

Učenici koji imaju 60 i više bodova ostvarenih tokom osnovnog obrazovanja 15. i 16. juna predaju dokumente za upis u srednje četvorogodišnje škole. To su već učinili Dušan Dončić i Miloš Marjanović, te su se od tri srednje škole koje postoje u Gradišci odlučili za Gimnaziju.U ovoj ustanovi su do sada zadovoljni interesovanjem budućih srednjoškolaca. „Od jutros se upisao 21 odličan učenika. Očekujemo da će biti isto kao i prošle godine, što se tiče broja upisanih“ rekla je Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.

U Tehničkoj školi kažu ove godine vlada veće interesovanje za zanimanja koje ova ustanova obrazuje. „Do sada imamo veći broj prijavljenih kandidata nego što smo imali prošle godine u dva dana. Nadam se da ćemo ostvariti upisnu kvotu. Najveći interes kao i do sada vlada za tehničare računara“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Učenici koji imaju manje od 60 bodova od 22. juna predaju dokumente za upis u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole, a rezultati upisa biće objavljeni 26. juna.Nakon završenog prvog, junskog upisnog roka, od 29. juna do 10. jula biće organizvan drugi upisni rok.

Prilikom upisa, učenici podnose školi prijavu za upis, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu "Vuk Stefanović Karadžić", te diplome za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za zanimanje, kao i diplome sa republičkih takmičenja.

Info+ kablovski kanal