Vremenska prognoza

sreda, 16 april 2014 13:27

Počinje sezona đačkih ekskurzija

Početkom naredne sedmice, 21.aprila, oko 130 učenika Gradiške Gimnazije odlazi na đačku ekskurziju.

Počinje sezona đačkih ekskurzija

Ovogodišnja ruta maturanata  ove škole podrazumjeva put kroz tri evropske zemlje, Austriju-Češku-Slovačku. Prema riječima direktora Petra Bursaća, sve pripreme su obavljene a prema planu i programu đaci se sa ekskurzije vraćaju 26.aprila. Ekskurzija gimnazijalaca prva je ovogodišnja kada su u pitanju srednje škole na području naše opštine. Od 7. do 14. juna, na đačkom putovanju naći će se oko 100 učenika SSTŠ koji će sa profesorima boraviti u Paraliji u Grčkoj. Za razliku od ovih škola koje su u dogovoru sa roditeljima i đacima organizovale ekskurzije u ovom terminu, krajem trećeg razreda srednje škole, maturanti Tehničke škole u Grčku  će otputovati sredinom septembra.

Iako je organizovanje đačkih ekskurzija, za turističke agencije unosan posao, roditeljima svakako isprazne džepove. Za ovogodišnje putovanje učenika SSTŠ, roditelji će izdvojiti po 358 KM. U Tehničkoj školi u toku je izbor najpovoljnije ponude, a sve pripreme za ekskurziju vrše se u dogovoru sa roditeljima.  Osim uplate odabranog aranžmana, neophodno je obezbjediti razne potrepštine kao i džeparac. S obzirom da ima i učenika koji ne mogu da priušte sav taj trošak, učenici nekih škola odlučili su da pomognu školskim drugarima, organizujući razne akcije.

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole kaže da će na ovogodišnju đačku ekskurziju, u drugoj polovini 9.mjeseca otputovati oko 130 maturanata Tehničke škole.

Info+ kablovski kanal