Vremenska prognoza

utorak, 18 februar 2020 09:25

Počinje snimanje igranog dijela filma o Veljku Čubriloviću

U petak, 21. februara počeće snimanje igranog dijela dokumentarno - igranog filma „Učitelj u lancima“ koji je posvećen Veljku Čubriloviću.

Počinje snimanje igranog dijela filma o Veljku Čubriloviću

Snimanje kadrova će se odvijati u staroj osnovnoj školi u Bereku, gdje ovih dana uveliko traju pripreme.

„Došli smo u veoma kompleksnu fazu snimanja ovog dijela filma. Ovu školu smo uredili i snimaćemo sve scene“ rekao je Milan Pilipović, autor filma.

Snimanje igranog dijela planirano je da traje dva dana. Učesnici ovog značajnog projekta kažu da će pokušati da na što atraktivniji način dočaraju određen scene kako bi bile interesantnije širem auditorijumu.

“Ovog puta imamo više scena I glumaca. Mislim da smo na dobrom putu da čitavu tu priču o Čubrilovićima objasnimo na  što bolji način” rekao je Bojan Vujinović, producent.

“Porodica Čubrilović bila je izuzetno školovana i koja je stradala. Ova stara škola će poslužiti za snimanje scene školskog časa, zatvora, vješanja, čitanja pisama” kaže Bojan Vujčić, istoričar.

U filmu će glavnu ulogu Veljka tumačiti Zlatan Vidović, a njegovu suprugu Jovnku glumiće Miljka Brđanin.

Draško Vidović je i scenarista I potpisuje I režiju I ima ne tako zahtjevnu ulogu, a to je advokat koji je branio u neslavnom procesu Veljka.

U pripremi secnografije I uređenju ovog objekta učestvovali su mnogi kao što su udruženje žena iz Rogolja I iz Kočićeva, zatim KP “Gradska čistoća”, “Vodovod”, Gradska uprava i brojni mještani ovog sela.  Osim na objektu radi se I na uređenju školskog vrela.

Nakon snimanja igranog dijela gotovo 90 posto posla biće završeno. Učesnici ovog projekta se nadaju da će premijera dokumentarno igranog filma „Učitelj u lancima“  biti  6. juna ove godine na Čubrilovićev dan rođenja.

Info+ kablovski kanal