Vremenska prognoza

sreda, 03 jun 2020 15:11

Pokazna vježba Republičke uprave civilne zaštite

U Gradišci je na rijeci Savi održana pokazna vježba pronalaženja i uklanjanja avio bombe iz Drugog svjetskog rata.

Pokazna vježba Republičke uprave civilne zaštite

Riječ je o doobuci koju Republička uprava civilne zaštite organizuje prije početka svake deminerske sezone.

„Prisutni ste podvodnom izviđanju na eksplozivna sredstva, podizanje i pretovar u plovilo i pretovar u namijensko vozilo za uništavanje. Aktivnosti rade tim za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite, ronilački tim, pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS“ kaže Dragan Kos, pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite.

U sklopu ove doobuke iz oblasti pronalaženja i uništavanja minsko eksplozivnih sredstava za sutra je predviđena prezentacija novih tehnika uništavanja eksplozivnih sredstava koja će biti organizovana na Manjači i okolini Gradiške.Tome će prisustvovati pripadnici Civilne zaštite Brčko distrikta, Federalne uprave civilne zaštite i Civilne zaštite Gradiška koji su dva dana bili domaćini ovih aktivnosti.

“Interesantno je to što je ova sva tehnika u Gradišci. Nama omogućava da budemo puno brži i efikasniji. Imamo njihove čamce i pumpe velikog kapaciteta na starom Carinskom terminalu” rekao je Slobodan Knežević, šef Odsjeka Civilne zaštite Gradiška

Iz Republičke uprave civilne zaštite kažu da su dobro opremljeni i obučeni te da mogu odgovoriti ovakvim i sličnim zadacima.

Info+ kablovski kanal