Vremenska prognoza

ponedeljak, 02 jun 2014 13:28

Pomoć u vidu stočne hrane za poplavljena područja

Na apele poljoprivrednika iz područja zahvaćenih poplavama za pomoć u stočnoj hrani, odazvali su se brojni poljoprivredni proizvođači sa područja Lijevče polja.

Pomoć u vidu stočne hrane za poplavljena područja

U nekoliko laktaških sela tokom vikenda prikupljeno je više tona stočne hrane. „Dva su šlepera natovarena ali pošto nam se javilo još onih koji su spremni pomoći, pa čim baliramo poslaćemo još bar dva šlepera“, kaže Željko Radić, predsjednik Savjeta MZ Jaružani.

Predstavnici opštine ali i organizatori ove akcije istakli su zadovoljstvo činjenicom da je stanovništvo ove opštine, iako je i samo u procesu sanacije, pokazalo solidarnost sa poljoprivrednicima drugih opština.  Poljoprivredni proizvođači i svi oni koji su na bilo koji način u mogućnosti da pomognu u nabavci stočne  hrani i isporuci, nastojaće i narednih dana organizovati slične aktivnosti.  Predsjednica SO Laktaši, Snježana Kelečević, ovom prilikom istakla je da su poplave ostavile posljedice na oko 1300 domaćinstava i 210 privrednih objekata u Laktašima, ali se zajedničkim snagama radilo na obnovi te je situacija u ovoj opštini danas stabilna.

I naši poljoprivrednici su pretrpjeli štete ali su se međusobno solidarisali i sad pomažu onima koje ne poznaju ali sa ciljem da ublaže teškoće“, kaže Kelečevićeva.

Laktašima predstoji proces procjene šteta i iznalaženje načina da se u što većoj mjeri pomogne stanovništvu i cjelokupnoj privredi ove opštine, ali istovremeno prikupljanje svih vrsta pomoći za stanovništvo drugih opština. Poljoprivrednici nakon Šamca, planiraju sličnu akciju u kojoj će pomoć u vidu stočne hrane prikupljati za područje Semberije.

Info+ kablovski kanal