Vremenska prognoza

utorak, 10 jun 2014 10:19

Potpisani ugovori za izgradnju deset kuća u Gradišci

U Gradišci bi uskoro trebala početi izgradnja deset stambenih jedinica za smještaj izbjeglog i raseljenog stanovništva. Ovo je potvrđeno potpisivanjem ugovora između  predstavnika opštine Gradiška, Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS i korisnika ovog programa.

Potpisani ugovori za izgradnju deset kuća u Gradišci

Na ovaj način stambeno će biti zbrinuto 7 raseljenih porodica koje su smještene u kolektivnom centru u Rovinama i 3 povratničke porodice.
Vlastiti krov nad glavom trebala bi dobiti  izbjeglica iz Bugojna Stana Ristić koja sa svojom šestočlanom porodicom živi u kolektivnom centru u Rovinama. Uspjeli su izgraditi temelj, za nastavak radova više nisu imali sredstava.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović zahvalio se resornom ministarstvu na sredsvima koja su obezbijedili za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica. „Ovaj projekat trebao bi biti završen do kraja septembra, očekujemo poptpunu izgradnju stambenih jednica po principu ključ u ruke. Tako ćemo raspustiti jedini kolektivni centar u Rovinama“ dodao je Latinović. On kaže da je u toku je proces rješavanja stambenog zbrinjavanja 23 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. „Obezbijeđena je projektna dokumentacija, građevinska dozvola, te očekujemo da će uskoro početi izgradnja i ovog stambenog objekta,, rekao je Latinović.

Info+ kablovski kanal