Vremenska prognoza

utorak, 08 januar 2019 13:46

Povodom 9. januara - Dana Republike Srpske položeni vijenci i služen parastos

Na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata položeni su vijenci i služen je parastos , povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

Povodom 9. januara - Dana Republike Srpske položeni vijenci i služen parastos

„23 184 borca su svoje živote dali za Republiku Srpsku i danas se ovdje prisjećamo kada je stvarana Republika Srpska, prije 27 godina. Ovdje je upisano 612 imena u kamenu, da se njihovo djelo nikada ne zaboravi. Boračka organizacija sa velikim ponosom slavi 9. januar, u nadi da ćemo sa drugim organima vlasti čuvati i izgrađivati Srpsku“, naveo je Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška.

„9. januar je, pogotovo za nas porodice poginulih boraca, veoma značajan upravo zbog njih koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Mi je moramo sačuvati zbog naše djece, za njihovu budućnost“, rekla je Dragica Matković, supruga poginulog borca.

9. januar je najvažniji datum u novijoj istoriji Srpskog naroda na ovim prostorima, kojem  Republika Srpska predstavlja garanciju za opstanak i razvoj, istakao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić: „Naša obaveza je da, zbog ovih ljudi koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, baštinimo Srpsku, da brinemo o njoj, da je razvijamo i čuvamo. Republika Srpska je naša sigurnost da ćemo opstati na ovim prostorima, te da ćemo imati perspektivu razvoja.“

Vijence na Centralno spomen-obilježje položile su porodice poginulih boraca, zatim delegacije Opštine Gradiška, opštinske Boračke organizacije, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Opštinskog odbora SUBNOR-a, udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i predstavnici političkih stranaka.

Info+ kablovski kanal