Vremenska prognoza

sreda, 30 april 2014 15:07

Pred Prvi maj saobraćajne gužve na graničnom prelazu

Kolona putničkih automobila na graničnom prelazu u Gradišci obilježila je posljednji aprilski dan.

Pred Prvi maj saobraćajne gužve na graničnom prelazu

Povodom predstojećih prvomajskih praznika, u ovu  opštinu dolaze i kroz nju prolazi sve više putnika koji koriste slobodne dane za odmor u rodnom kraju ili okolnim opštinama.

Pored saobraćjane gužve na graničnom prelazu ovaj dan obilježila je i gužva u glavnoj Vidovdanskoj ulici. Nakon ružnog vremena građani su iskoristili lijep i sunčan dan za boravak na otvorenom. Tako su najmlađi, po običaju bili u  gradskom parku, a mladi su dan proveli na keju ili u bašti nekog ugostiteljskog objekta. Mnogi su se pripremali za prvomajske praznike. Trgovine posebno one sa prehrambenim proizvodima bile su posjećene više nego inače. Stanovnici će Praznik rada obilježiti u skladu sa mogućnostima, u krugu porodice, na nekom od obližnjih izletišta ili u drugoj državi.

Građani Gradiške nemaju naročitih mogućnosti putovati u udaljenija mjesta, i pored toga što je povodom Prvog maja i drugih praznika mnogo neradnih dana. U RS neradni dani su 1. i 2. maj, zatim dolazi vikend, a nakon nekoliko dana  i 9. maj  kada se obilježava Dan pobjede.

Info+ kablovski kanal